Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Penise Şok Dalga Tedavisinin Farkı Nedir?

Sertleşme sorunuempotanserektil disfonksiyon ve iktidarsızlık isimleriyle de anılır. Burada esas olay cinsel birleşmenin sağlanması için penis sertliğinin yeterli olmaması veya varolan sertliğin devam ettirilememesi durumudur.

Bu bir çok sebeple olabilir, sebepler içersinde büyük bir bölümünü damarsal problemler oluşturur. Sebebin bilinip ona göre tedavi verilmesi idealdir. Günümüzdeki yeni teknolojik gelişmeler ışığında yeni keşfedilen  ilaçlar , aletler sayesinde sağlıklı bir cinsel yaşam sağlanabilmektedir.

EDSWT işlemide günümüz teknolojisinin iktidarsızlık sorunu tedavisine kazandırdığı bir üründür. EDSWT sayesinde penis kan akımı artırılarak cinsel birleşme için yeterli penis sertliğinin sağlanması amaç edinilmiştir.

EDSWT işlemi sertleşme problemi olmayan kişilere performansı artırmak amacıyla kullanılmaz. Hastada hafif, orta veya ağır düzeyde sertleşme problemi olması gerekmektedir. İşlem süresi yaklaşık 15 dakika kadar sürmektedir. İşlem haftada 2 kez olmak üzere toplam 3 veya 6 hafta sürmektedir.

Tedavinin süresi sertleşme sorununun ağırlığına göre belirlenmektedir. Ağır düzeyde sertleşme sorunu olan ve 6 hafta tedavi planlanan hastalarda 3 haftalık tedavi 2 dönem halinde uygulanır. İlk 3 haftalık tedavi ile ikinci 3 haftalık tedavi arasında 3 haftalık tedavi uygulanmayan bir dönem bulunmaktadır.

Tedavi  süresi boyunca ve 3 haftalık tedavisiz dönemde de cinsel ilişki kısıtlaması yoktur. EDSWT işlemi yapılacak hastanın öncesinde üroloji doktoru tarafından değerlendirilip, kan tahlilleri ve radyolojik görüntülemelerin yapılması gerekir.

Hastada vasküler kaynaklı sertleşme sorunu olduğu tespit edildikten sonra işleme başlanabilir. EDSWT işlemi penis ince yeni damarların oluşumuna yol açarak penise kan akımını artırırı ve bunun sonucunda penis ereksiyonun daha güçlü olması sağlanır.

EDSWT işleminin etkinliği ve başarısı konusunda bilimsel makalelerde hafif ve orta derecedeki sertleşme problemlerinde %80 başarı oranı belirtilirken, ağır dereceli hastalığı olanlarda başarı oranı %60’ın üzerinde olarak belirtilmektedir.