Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Gebelikte Ürolojik Riskler

Hamilelik sırasında ortaya çıkabilecek birçok komplikasyon, hamilelik nedeniyle daha karmaşık hale gelebilen ürolojik problemleri içerir.

Böbrek Taşı

İnsanların yaklaşık yüzde 10’u için böbrek taşları ömür boyu sürecek bir sorundur. Hamilelik sırasında ortaya çıktığı zaman, tedavi edilmesi daha zor olan karmaşık bir sorun olabilir.

İdrar sırasında karın ağrısı ve kan bu sorunun semptomlarıdır ve bir ultrasonografi bir veya daha fazla taşın varlığını doğrulayabilir. Hamilelik sırasında bu durum, taşların doğal olarak geçmesine izin vermek için basit ağrı tedavisi ile sıklıkla tedavi edilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonları

Üriner sistem enfeksiyonları kadınlarda sık görülür. Bu enfeksiyonlar gebelik sırasında ortaya çıktığında, idrar yaparken yanma ve idrara çıkma sıklığı da dahil olmak üzere artmış rahatsızlıklara neden olabilir.

Hamileliğin kadınların bağışıklık sistemine zarar verdikleri düşünülürse, bu enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olabilirler. Bununla birlikte,  antibiyotikler genellikle enfeksiyonu iyileştirmek için reçete edilebilir.

İdrarını Tutamamak

Hamilelik sırasında, özellikle üçüncü trimesterde idrar kaçırma sık görülür. Fetüs tarafından mesaneye yapılan artan basınç, idrarı tutmaya yarayan kasların daha önce olduğu gibi çalışmamasına neden olabilir. Bu, birçok insanın öksürdüğünde, hapşırırken ya da gülerken sık idrar kaçırmasına neden olabilir. Bu inkontinans bebek doğduktan sonra da devam edebilir.

Sık İdrara Çıkma

Çoğu hamile kadın, sık idrara çıkma ile uğraşır ve gebelik ilerledikçe bu durum daha da kötüleşir. Bu, günlük yaşamda aksamalara neden olabilir ve uyku halini zorlaştırabilir. Hamilelik sırasında vücudun ekstra sıvısı kazanması bu soruna katkıda bulunur, ancak şiddetini azaltmanın birkaç yolu vardır. Kahve ve çay gibi diüretik etkilere sahip içeceklerden kaçınarak, kadınlar durumun daha da kötüleşmesini önleyebilir.